Du er her:

VI KAN OGSÅ VISE VORES KÆRLIGHED VED IKKE AT SES

I denne tid skal vi lære at leve under andre rammer og finde værdi i andre ting, og vi skal holde ud, men vi har mulighed for at tale med hinanden i telefon, på facebook, messenger, skype og instergram. Mange savner kirken, der nu er lukket fysisk, og vi savner at mødes lokalt. Men præsten er altid åben for samtale og i stedet for at mødes i kirken og andre steder er vi rykket ind i den digitale verden, ind i himmelrummet i cyperspace, hvor vi færdes. Der finder vi hinanden, her kan vi opdatere os på situationen, skåle med hinanden i kaffe og måske en øl, smile til hinanden og følge med og høre ind til hinanden – hvordan vi nu lige får hverdagen til at hænge sammen. Vi kan være sammen på afstand og holde ud sammen.

I 1. brev til Korintherne også kaldet ”kærlighedens højsang” taler apostlen Paulus i sit berømte digt om kærligheden: Kærligheden er tålmodig, kærligheden er mild, den misunder ikke, kærligheden praler ikke, bilder sig ikke noget ind. Den gør intet usømmeligt, søger ikke sit eget, hidser sig ikke op, bærer ikke nag. Den finder ikke sin glæde i uretten, men glæder sig ved sandheden. Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt. Kærligheden hører aldrig op…… Så bliver da tro, håb, kærlighed, disse tre. Men størst af dem er kærligheden” (1. Kor 13).

Fra Matthæusevangeliet står om Jesu udråb på korset: ”Min Gud, min Gud, hvorfor har du forladt mig?” (Matt 27,46, Mark 15,34). Disciplene forstod det ikke, og vi forstår det ikke. Men kærligheden gik aldrig under - den udholder alt. Det er korsets gåde og vor salighed. Hver dag møder vi kærligheden, og hver dag kan vi give den videre også på afstand.

TPH / Sognepræsten.